Concerten

Wekelijkse live-concerten

De beiaardier strooit elke zaterdag zijn melodieën over de Neerpeltse markt vanaf 10.30 uur. Deze concerten staan in het teken van de actualiteit (bijv. overlijden of herdenking van artiest of componist) of de tijd van het jaar (bijv. Kerstmis, Valentijn, Sint-Niklaas…).

Bronzen zondagen

Van mei tot september nodigt het Neerpeltse beiaardcomité elke maand een beiaardier uit om op een speciale manier te concerteren. Speciaal? De beiaard speelt samen met nog andere instrumenten die vanuit de toren versterkt worden. Dit is telkens op een zondag om 16 uur. Data worden nog bekend gemaakt.

Evenementen

De beiaard speelt graag in op gebeurtenissen in Neerpelt. Zo zorgt de beiaard voor ambiance met Carnaval net voor de lichtstoet. En ook met het EMJ laat de beiaard de muziekklanken nog verder klinken tussen alle concerten door.

Het beiaardcomité heeft ook de ambitie om regelmatig een bijzonder project te organiseren, zoals Klankspiegelingen in 2016.

Automatisch spel-uurslag

De beiaard vrolijkt het dorpse leven van Neerpelt tussen 12 en 19 uur op. De computer kondigt dan elk uur aan met een ingespeeld deuntje. Er wisselen zich altijd twee melodieën af. Elke maand zijn er nieuwe melodieën. Regelmatig worden nieuwe liedjes ingespeeld, zodat er veel variatie in de muziekkeuze is.

Op zondag roept een melodie om 10.30 uur alle gelovigen op om naar de zondagmis te komen.

De hele dag en nacht door slaat de grootste klok het uur aan.

Het jaarprogramma kan u terugvinden in deze folder.